Follow:
Persoonlijk

7 MANIEREN OM TOT RUST TE KOMEN

Vaak zit mijn hoofd helemaal vol met spokende gedachtes, muziek, gepieker, dingen die ik moet doen en ga zo maar door. Om even mijn hoofd helemaal leeg te maken, vind ik dan erg fijn. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar toch lukt het soms. Vandaag deel ik een paar manieren om je hoofd leeg te maken en om tegelijkertijd lekker te ontspannen.

Lekker in bed liggen na een lange dag is zeker niet verkeerd. Het maakt niet uit of je gewoon even ontspant of in slaap valt, je komt in ieder geval wel tot rust.

Buiten uitwaaien helpt mij enorm. Je hebt meteen wat beweging te pakken en dat is mooi meegenomen. Ik loop meestal door het bos, en om de wandeling leuker te maken neem ik mijn camera mee zodat ik van alles kan fotograferen. Ook helpt dit goed wanneer je even geen inspiratie hebt, want je komt even helemaal tot jezelf.

Sporten is ook altijd een oplossing als je je hoofd leeg wil maken. Sommige mensen sporten juist om deze reden. Tijdens hardlopen kun je alles even vergeten, maar je kunt natuurlijk de muziek keihard opzetten en vervolgens al je frustraties er ‘uit dansen’.

Muziek luisteren vind ik altijd prettig als ik veel aan mijn hoofd heb. Ik kom dan even helemaal tot rust. Met mijn oordopjes in sluit ik mezelf even van de buitenwereld af en denk ik nergens meer aan behalve de muziek.

Praten met vriendinnen of vrienden die je begrijpen en die goed naar je luisteren kan heel erg opluchten. Even uiten wat je allemaal dwarszit of aan je hoofd hebt, en daarna weer gewoon door. Door over je frustraties te praten blijf je ook niet in het negatieve hangen en kan je het misschien wel sneller/makkelijker loslaten.

Speel spelletjes met je familie of vrienden! Laatst zat ik niet heel lekker in mijn vel, en hebben we met zijn allen een leuk spel gespeeld. Het spel heet de Mouthguard Challenge. Het spel waarbij je allerlei opdrachten moet doen met een mondspreider in. Geniaal! Hierdoor ben ik wel tot rust gekomen, want dan heb je even wat anders aan je hoofd.

Opschrijven is heel handig als je niet veel praat of van praten houdt. Dit kan bijvoorbeeld in een speciaal boekje, waar je al je gedachtes in op kan schrijven. Je kan je verhaal kwijt terwijl niemand oordeelt.

 

Dit zijn mijn 7 tips die ik heel handig vind om je hoofd even leeg te maken. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben!

Liefs,

Fleur

 

Share on
Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: