Follow:
Lifestyle

KLEINE KAMER GROTER LATEN LIJKEN

Mijn slaapkamer is op zolder, dus ik heb een slaapkamer met schuine daken. Ik heb dus niet enorm veel plek voor meubels omdat het dan heel vol gaat lijken. Gelukkig staat internet vol met tips waardoor je jouw kamer groter kan laten lijken, en die vertel ik graag aan jullie!

Een hele handige tip is om je muren in lichte kleuren te verven. Mijn kamer is sinds kort ook helemaal wit geverfd, en ik merk echt verschil. Eerder had ik een donkergroene muur, en mijn kamer oogde daardoor veel kleiner. Ook zorgen zachte kleuren voor een warmere uitstraling.

Een licht geverfde kamer oogt al groter, maar door lichte gordijnen en grote/meerdere ramen oogt het nóg groter en frisser. De lichtstralen uit het raam lichten de kamer al voor een groot deel op, maar er zijn soms ook hoeken die niet meekomen. Het is daarom handig om juist in die hoeken extra verlichting te plaatsen. Bijvoorbeeld op je nachtkastje, of op je bureau. Maak hierbij geen gebruik van een plafondlamp, want daar krijg je schaduwen van waardoor je kamer klein lijkt. Kies bijvoorbeeld voor een leuk bureaulampje.

Hang niet te veel kleine fotolijstjes en posters aan de muur, want dat maakt de ruimte kleiner. Wat je wel kan doen, is een spiegel gebruiken. Een spiegel boven een bureau ziet er al veel ruimtelijker uit, en het reflecteert licht. Gebruik ook niet te veel patronen in je interieur, hoe leuk ze vaak staan. Bij een lichte kamer oogt dit meteen weer wat drukker waardoor je kamer er weer klein uit komt te zien. Kies dan bijvoorbeeld voor koele kleuren.

Gebruik geen groot vloerkleed, maar een kleine. Zo blijf je alsnog een groot deel van de vloer zien, en daardoor lijkt je kamer groter. Kies een vloerkleed die goed bij de kleur van de muur past. Bij bijvoorbeeld een witte muur, een neppe, witte vacht. Het hangt maar net van je smaak af.

Bij gebrek aan ruimte is het ook erg handig om onnodige spullen op te bergen. En nee, niet op een hele zichtbare plek, maar bijvoorbeeld boven op een hoge kast. Hoe meer je gebruik maakt van de hoogte, hoe ruimtelijker je kamer wordt. Ook kun je overige spullen onder je bed leggen, als dit past.

Houd ook de meubels en decoratie in dezelfde kleur als de muur. Bij een witte muur, oogt een witte klok of boekenplank heel leuk. Ik zelf vind koper/rosé goud erg mooi om er bij te combineren, want ik vind het er netjes en mooi uitzien.

 

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben,

Liefs,

Fleur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply hetlevenvanstephanie

  Leuke tips!

  24 december 2016 at 09:01
 • Reply Hilde

  Goede tips Fleur! Ik heb inderdaad vaak geneigd om veel in m’n maker te zetten waardoor het heel snel heel druk is.
  Liefst Hilde

  15 januari 2017 at 13:43
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: