Follow:
Lifestyle

NAVELPIERCING | MIJN ERVARING

Een tijdje geleden heb ik een navelpiercing laten zetten, en ik heb hier best wel veel vragen over gekregen. Deed het veel pijn, hoe heb je het laten piercen en waar? Dat vertel ik je allemaal in dit artikel!

Als je een piercing wil laten zetten, is het heel verstandig om dit bij een ervaren piercer te doen. Laat het bijvoorbeeld niet zetten door ‘winkels’ die geen vergunning hebben van de GGD. Deze piercers doen hun werk meestal voor zo min mogelijk geld, wat natuurlijk wel aantrekkelijk klinkt. Door dit soort piercers is de kans groter dat je ontstekingen op loopt, omdat het niet professioneel wordt gepierced.

Ik heb mijn navelpiercing laten zetten bij piercingstudio Body Care. Ik was best gespannen voor dat ik gepierced werd, want ik had natuurlijk al veel fimpjes bekeken over het piercen van je navel. Ook had ik veel forums gelezen waarin veel mensen zeiden dat het veel pijn deed. Maar dat hield mij niet tegen, want ik vind het zó mooi!

Eenmaal bij de winkel wordt je navel schoongemaakt en wordt de plaats van de piercing afgetekend. Het moet natuurlijk wel recht zitten. Dan kan je gaan liggen, en houdt de piercer een stukje navel vast met een soort tang. Dan schuiven ze het scherpe ‘staafje’ door je vel heen. Het klinkt allemaal zó dramatisch en pijnlijk, maar het staafje heeft een hele scherpe bovenkant waardoor je er niks van voelt. Ik voelde een piepklein prikje, en toen zat hij er ook al doorheen. Ik had me dus om niks druk gemaakt, want het doet echt geen pijn. Als het staafje er doorheen zit, schuiven ze de piercing er in. Ik weet niet helemaal hoe dit in zijn werk gaat, want ik heb er natuurlijk niet naar gekeken. Hier voel je wel dat er iemand zit te ‘rommelen’ aan je navel, dit doet geen pijn maar is meer een vervelend gevoel.

♥ Het genezingsproces duurt maximaal 9 maanden. Dit verschilt natuurlijk bij iedereen, want bij de een heelt het wat sneller dan bij de ander. Ook is het belangrijk dat je je piercing goed verzorgd. Zo mag je niet met vieze vingers er aan komen, pas na dat je je handen hebt gewassen. De eerste 2 weken moet je het ’s avonds en ’s ochtends ‘insmeren’ met zeezout. Dit krijg je als het goed is mee. Zeezout is namelijk goed voor wondjes. Een handige tip:

♥ Maak een bakje met kokendheet water en 3 theelepels zeezout. Dit bewaar je met folie er om heen. Als het weer tijd is om je piercing te ontsmetten, dip je hier in met een watje (make-up remover o.i.d.). Zo hoef je niet elke ochtend weer ontsmettingsmiddel te maken en is het niet zo’n geklooi.

Als je een navelpiercing wil, laat je dan niet weerhouden door wat andere mensen zeggen. De een vind het heel pijnlijk, en de ander voelt er niks van. Voor iedereen is dit dus anders. Gewoon laten zetten!

Liefs,

Fleur

 

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Girls-Things

  Mooie piercing.
  Fijn dat het niet zo’n pijn deed.
  Voor mij is het niks, bbrr haha.

  3 juli 2017 at 10:16
 • Reply About Fashion Life

  Ik vind het zo knap dat je dit aandurfde! Piercings lijken mij echt pijnlijk. Wel wil ik nog graag een tragus piercing in mijn oor. x A

  3 juli 2017 at 10:29
 • Reply Emmy

  Ik heb er geen last van gehad, inderdaad. Deze is wel heel mooi

  3 juli 2017 at 10:36
 • Reply Blog En Beauty

  De piercing die je hebt uitgekozen is ook erg mooi, het staat je goed. Jouw buikje leent zich er ook goed voor. Mijn buik heeft daarvoor te veel verleden (zwangerschap;-)

  3 juli 2017 at 11:19
 • Reply Peggy

  Lijkt me toch nog steeds erg pijnlijk haha. Staat je wel erg mooi :).

  3 juli 2017 at 12:06
 • Reply Jussi

  Je hebt dan ook een prachtige buik ervoor (ziet groen 😉 ).

  3 juli 2017 at 14:46
 • Reply Bouchra

  Het staat super mooi! En ik blijf piercings stoer en mooi vinden. Lekker showen in de zomer 😉

  3 juli 2017 at 16:04
 • Reply Dhini

  Mooi piercing. Het lijkt mij niet prettig maar het staat mooi!
  Dhini onlangs geplaatst…Mani monday : Flowers #11My Profile

  3 juli 2017 at 17:31
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: