Follow:
Lifestyle

ZELF PIANO LEREN SPELEN

Piano leren spelen zonder pianoles te nemen. Sommigen denken dat dit onmogelijk is, maar het kan prima! Het is ook nog eens handig, want het is helemaal gratis en je bent ook niet verplicht om veel te oefenen voor je les. Ik geef je vandaag mijn tips waarmee je het aardig snel kan leren.

Ik heb zelf nooit op pianoles gezeten. Ik zag wat voor leerwerk mijn vriendinnen mee naar huis kregen, en dat leek mij niks. Ik vond het een beetje kinderachtig. Het is toch veel leuker om liedjes te spelen die je zelf leuk vindt?

Op YouTube staan ontzettend veel tutorials van verschillende liedjes. In dit soort video’s wordt je stap voor stap geleerd hoe je het nummer kan spelen. Het is heel makkelijk op te zoeken, bijvoorbeeld; How to play Last Christmas on piano, of Last Christmas piano tutorial. Ditzelfde kan je doen voor een gitaar-tutorial, of een ander instrument. Je staat versteld als je ziet hoeveel tutorials er bestaan.

Zelf ben ik begonnen met We Will Rock You van Queen. Net zo lang spelen tot alles foutloos is. Daarna begon ik met heel veel liedjes van Adele. Het klinkt moeilijk, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, doe je het zo.

Wat mij heel erg heeft geholpen, zijn stikkers op de toetsen. Ik begon met een simpel deuntje, en de toetsen die ik moest gebruiken, daar plakte ik een stikker op. De toetsen die ik 2 keer of vaker moest gebruiken, daar plakte ik dan meerdere stikkers op. Het klinkt ingewikkeld, maar het is gewoon een heel makkelijk trucje.

Het is ook heel erg handig om te weten welke letters bij welke toetsen horen.

Ook heb ik mijzelf de akkoorden aangeleerd. Dit zijn meerdere toetsen tegelijk die een klank geven. Met alleen akkoorden kom je al aardig ver en kan je jezelf heel goed begeleiden als je bijvoorbeeld wil zingen.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!

Liefs,

Fleur

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Nina

    Super tips! Ik baal er nog steeds een beetje van: in mijn kamer heeft jarenlang een piano gestaan. Mijn moeder die oefende erop, maar ik had vroeger nooit zin of behoefte om piano te leren spelen. Mijn voornemen voor 2018 is dan ook een beetje te leren spelen.

    9 januari 2018 at 15:02
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: